Kunstenaar:Hoog, Bernard de

Parklandschap met vijver omzoomd door bomen en struweel

 1.025,00

Artikelnummer: CO 131.001

Niet alleen een kostelijk maar vooral ook een zeer knap impressionistisch geschilderd stuk ‘aangelegde ‘ natuur. Het vele frisse groen doet vermoeden dat De Hoog dit schilderij in het voorjaar heeft gemaakt. Onbekend is om welk parklandschap het hier handelt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Hoog, Bernard de

Johan Bernard de Hoog (signeerde èn als Bernard de Hoog èn als B. de Hoog) werd vermoedelijk op 19 november 1866 in Amsterdam geboren en overleed op 17 december 1943 in Den Haag. De Hoog volgde zoals zovele van zijn tijdgenoten eerst een vaktechnische opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Quelinus in Amsterdam. Later kreeg hij schilderlessen van Jan van Essen en Johannes Frederik Hulk (sr.). Zelf was hij weer leraar van Klaas Heeman. Bernard de Hoog werkte in afwisselend in Amsterdam,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoog, Bernard de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Parklandschap met vijver omzoomd door bomen en struweel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina