Kunstenaar:Masereel, Frans

Passionate Journey

 35,00

Artikelnummer: CO 206.001
Onderwerpen: , ,

Frans Masereel was een meer dan begenadigd houtdrukkunstenaar waar hij zich vooral tijdens zijn verblijf in Genève verder in bekwaande. Hij illustreerde in die periode boeken van zowel Stefan Zweig, Romain Rolland als Andreas Latko. Zelf ‘schreef hij’ drie anti-oorlogalbums: ‘De doden spreken’,  ‘De doden staan op’ in 1917 en ‘De hartstocht van een mens’ in 1918. Het door hem gemaakte ‘boek’ waar hij zelf het meeste om gaf, was ‘De Idee’. Los van zijn ‘litteraire’ aspiraties zijn van Masereel 1000-den tekeningen en houtsneden bekend. Dit product met een voorwoord van de beroemde Thomas Mann is zonder meer een schitterend beeldverhaal over de menselijke passies in 165 houtsneden.

Uitgever: Penguin Books, Londen.

Illustraties: Frans Masereel.

Omvang: 189 blz.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Stijl

,

Masereel, Frans

Frans Masereel (voorkeurnaam: Frans Masereel) werd op 31 juli 1889 in Blankenberge geboren en overleed op 3 januari 1972 in Avignon. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Masereel werkte vooral veel buiten zijn eigen land België [Genève (voor het internationale Rode Kruis; sloot er vriendschap met pacifisten als Romain Rolland en Stefan Zweig), Parijs, Nice, Moskou, China, Avignon, Lot-et-Garonne (vluchtte in 1943 naar een gehucht in Lot-et-Garonne distric...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Masereel, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Passionate Journey'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina