Aanbieding!
Kunstenaar:Bezemer, Clement

Pietermankerk in Zwijndrecht

 44,00

Artikelnummer: p6 022.003

Soms moet er genoegen genomen worden met een fraaie kopie van een kunstwerk. Ook deze kopie van een aquarel van Clement Bezemer is er een voorbeeld van. Optisch kan zonder hulpmiddelen niet worden vastgesteld dat hier sprake van een kleurenkopie is. Maar de voorstelling is dermate ‘historisch’ dat het verantwoord is om in de collectie van Caput Ovis op te nemen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33.5 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bezemer, Clement

Clement Bezemer werd in Zwijndrecht op 22 maart 1910 geboren en overleed in januari 2001 te Dordrecht. Clement was autodidact en werkte zijn gehele leven goeddeels in de omgeving van Zwijndrecht. Leerde wel de fijne kneepjes van het vak als leerling van Otto Dicke, Cor Noltee en Aart Glansdorp. Bezemer was een groot bewonderaar van Breitner en hij wordt dan ook tot de Haagse School gerekend. Bezemer schilderde, aquarelleerde, tekende en maakte tevens plaquettes. (rivier)landschappen,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bezemer, Clement.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pietermankerk in Zwijndrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina