Aanbieding!

Plasgezicht

 128,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p3 231.021
Onderwerpen: , ,

Noltee blijft verrassen. Nu weer een stemmige tekening van één van de vele plassen die Nederland rijk is, onnavolgbaar vastgelegd in houtskool door Cor Noltee. Verdwaalde, zwaar begroeide eilandjes en een eenzame molen aan de einder, Hollandser kan het bijna niet. Noltee had daar als geen ander oog voor. Waar de Gabriël’s, De Jongere’n en vele anderen molens een centrale plaats gaven in hun creaties, werden deze door Noltee en passant in zijn schetsen meegenomen als ware het een toevallige stoffering van het landschap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 7 × 32.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Tekening

houtskool

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Plasgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina