Kunstenaar:Doucet, Jacques

Plastisch abstract

 5.425,00

Artikelnummer: CO 536.001
Onderwerp:

Werken van Doucet overrompelen. Zo ook dit werk van hem. Als lid van CoBrA was hij één van de weinige Fransen die zich bij deze groep hadden aangesloten. Maar – zeker op basis van dit werk alleen al – was Doucet bijna meer CobrA dan de oorspronkelijke CobrA-leden. Abstract, bijna als een experimentele materiekunstenaar, zette hij een geheel eigen toon binnen de groep. Een toon die ook – en zelfs nog wat versterkt – ook wordt teruggevonden in het werk van onder andere Bram Bogaert. Daar naast werkte hij hier op de zogenoemde materieverftechnische wijze.

Lijst aan de door Doucet gebruikte kleuren aangepast.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 25 cm
Afwerking

chique ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Doucet, Jacques

Jacques Doucet werd op 9 april 1924 in Boulogne-Billancourt geboren en overleed op 11 maart 1994 in Parijs. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij als politiek gevangene geïnterneerd. Na zijn vrijlating studeerde Jacques Doucet aan de academie in Montparnasse. Later werd hij leraar van Paul Sérusier. In 1947 maakte hij kennis met de Nederlandse kunstenaar Corneille die hem bij de 'Nederlandse Experimentele Groep' betrok. Eén van zijn eerste kunstenaarsdaden in dit verband was het teken...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doucet, Jacques.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Plastisch abstract'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina