Aanbieding!
Kunstenaar:Koster, Anton L.

Rivierlandschap met jaagpad

 37,50

Artikelnummer: CO 372.009

Kennelijk produceerde Anton Lodewijk Koster ook illustraties in opdracht. We maken dit op uit de nummering (VII) links onder de ets. Waarvoor en voor wie is ons echter niet bekend. Met deze ets toont Koster ook de meer luchtige zijde aan zijn kunstenaarsbestaan. Niet verbazingwekkend want tenslotte diende er ook brood op de plank te komen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 13 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, reverse

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Koster, Anton L.

Anton Koster [naamvarianten: Antonie Lodewijk Koster, Antonie Louis Koster, Anthonie Louis Koster, Lodewijk Koster, Louis Koster; signeerde als A.L. Koster en monogrammeerde als: Anton Louis (wat onlogisch overigens)] werd op 8 augustus 1859 in Terneuzen geboren en overleed op 28 mei 1937 in Haarlem of Heemstede. Anton Koster was de facto autodidact maar volgde daarnaast ook lessen bij Gerke Henkes (met een klemtoon op adviezen), Hendrik Willem Mesdag (idem adviezen) en Philip Zilcken (voo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koster, Anton L..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rivierlandschap met jaagpad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina