Aanbieding!
Kunstenaar:Bulder, Nico

Romeinse soldaat te paard

 42,00

Artikelnummer: k7 683.003

Nico Bulder was een begaafde graficus. Veel van zijn grafisch werk getuigt van een scherpe blik voor details maar ook zijn (historische) fantasie leidde tot fraaie resultaten. Zijn werk straalt een ongekende compassie uit à la die van Jan Toorop. We kunnen het hem niet meer vragen maar het zou niemand verbazen als hij regelmatig met een schuin oog naar het werk van zijn veel bekendere collega Toorop heeft gekeken. Hier ‘verbeeldt’ Nico het verhaal van ‘Sint Maarten en de bedelaar voor Amiens’.

Gesigneerd achter de lijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 29 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf

Stijl

,

Bulder, Nico

Nico Bulder (naamvariant: Nicolaas Johannes Bernardus Bulder; monogrammeerde als 'B') werd op 29 oktober 1898 in Hoogezand geboren en overleed op 30 januari 1964 in Groningen. Hij was de vader van Hans en Nico Bulder en de broer van de architect H.B. Bulder. Nico was eigenlijk autodidact die 'bijleerde' aan de Kunstnijverheidsschool en de Academie Minerva beide in Groningen. Later werd hij aangesteld als leraar aan de Academie Minerva (en aan het Lyceum in Hoogezand) waar hij onder zijn le...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bulder, Nico.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Romeinse soldaat te paard'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina