Aanbieding!
Kunstenaar:Jacobsen, Egill

Stad met zon

 69,50

Artikelnummer: p17 486.001

Een bijzonder werk van Egill Jacobsen, gebaseerd op de primitieve Afrikaanse kunst. Dit werk van Jacobsen is ongetwijfeld een allegorie voor zonlicht. Licht waar alles door groeit en iedereen blij door wordt. Aan het eind van zijn leven (in 1983) geschilderd door hem als Nr. 3 behorend bij een serie van gelijksoortige doeken (onbekend is waar de andere doeken zich bevinden).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 51 × 73 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, reverse

Stijl

,

Jacobsen, Egill

Egill Jacobsen (naamvarianten: Egille Jacobsen, Egil Jacobsen) werd op 16 december 1910 In Kopenhagen geboren en overleed daar ook op 21 april 1998. Jacobsen volgde eerst een opleiding aan de Carl Schwenns schilderschool en vervolgens aan de Kopenhagen Kunstacademie in de 30-er jaren. In 1934 vertrok hij naar Parijs waar hij sterk door Picasso en Matisse werd beïnvloed. Zijn inspiratie putte hij vooral uit de Afrikaanse volkskunst. Een jaar later kwam hij in contact met vakbroeder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jacobsen, Egill.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stad met zon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina