Aanbieding!
Kunstenaar:Heuff, H.D.

Stadhuis Zierikzee

 56,00

Artikelnummer: p45 128.004

Hermann Heuff, we schreven het al eerder, was meer dan een duizendpoot, zowel qua onderwerpen als qua technieken. Hier hebben we een prachtige ets van hem. Ook deze ets is met veel gevoel voor details en compositie door hem gemaakt. In veel van zijn ‘stedelijke’ etsen en litho’s staan kerken en markante historische gebouwen centraal. Door hem zijn dan ook vele historische gebouwen – verspreid over het huidige Nederland – vastgelegd. Dit monumentaal stadhuis van Zierikzee is er één van.

Formaat: 25 x 18.

Ets.

Gesigneerd: r.o. (in potlood en l.o. geannoteerd).

Fraai en vakkundig ingekaderd (achter glas en passe-partout) in een antieke, zwarthouten lijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Heuff, H.D.

Herman Davinus ( Herman) Heuff (naamvariant: Hermanus Davinus Heuff) werd op 9 juli 1875 in Den Haag geboren en overleed in Heemstede op 1 juli 1945. Hij volgde een avondopleiding  aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en was daarnaast leerling van Floris Arntzenius, Antoon Derkzen van Angeren (tvs, zijn raadgever), Theo van Hoytema en Wllem de Zwart. Herman was naast 'vrij' kunstenaar ook 'opdracht'kunstenaar (vooral affiches). Werkte op vele plaatsen [in Zuid-Holland (Den ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heuff, H.D..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuis Zierikzee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina