Stadsgracht – steigers (Het Steiger – Rotterdam)

 40,00

Artikelnummer: CO 236.043

Waarschijnlijk een lithografie van M. Janse maar signatuur (in potlood) is niet goed te lezen. Evenmin goed te lezen is de omschrijving. Vermoedelijk staat er ‘steiger’ maar zeker is dit niet. Het betreft ‘Het Steiger’ in Rotterdam (zie ook de bijgevoegde foto van ‘Het Steiger’ in Rotterdam).

Op achterzijde staat: van John Huddleston Slater / 18 juli 1927.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11.5 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Janssen, Marius

Marius Johannes Janssen (Den Haag 4 juli 1885 - Rotterdam 11 december 1957). Marius Janssen woonde en werkte zijn gehele leven in Rotterdam. Marius Johannes Janssen, de stiefvader van Marinus Johannes Dulman " de Jongere ", was een Nederlands kunstenaar, en wel een in zijn tijd zeer bekend etser. Janssens' etsen hebben voornamelijk stadsgezichten als onderwerp, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Groningen, 's-Hertogenbosch, Dordrecht en Delft. Veel van zijn etsen bet...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Janssen, Marius.

onbekend

Werk van onbekende kunstenaars. Veel aanschaffingen van kunstwerken door ons in het verleden vonden plaats op, basis van 'mooi', 'interessant', aanvullend op bestaand werk in de collectie' et cetera. Daarom hebben we een 'groep onbekend' toegevoegd aan onze collectie. Uiteraard wordt nadere informatie m.b.t. deze groep van kunstwerken zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar zeker ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgracht - steigers (Het Steiger - Rotterdam)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina