Aanbieding!

Steegje in Gent?

 158,00

Artikelnummer: p44 051.001

Een prachtige houtskool (Siberisch krijt?) tekening van een (vermoedelijk) steegje in Gent. Krachtig getekend met desondanks oog voor details. Op achterzijde van kader staat bijna onleesbaar in potlood een korte annotatie (van Crommelinck zelf?).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 52 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

houtskool, krijt

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Crommelinck, Gustave

Gustave Crommelinck is in België, in Gent in 1883 geboren en daar ook in 1961 gestorven. Hij heeft tijdens de 1-ste Wereldoorlog als geïnterneerd soldaat in Harderwijk als kunstschilder gewerkt. Crommelinck was naast schilder vooral tekenaar en produceerde tijdens zijn werkzame leven vooral veel portretten en stadsgezichten. Crommelinck wordt vermeld in Pion en Eemans.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Crommelinck, Gustave.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Steegje in Gent?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina