Aanbieding!

Tulpen – cyclamen – rozen

 675,00

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 239.006

Bieruma Oosting heeft – met veel succes – de nodige stillevens geschilderd en geaquarelleerd. Zoals ze ook in haar vele andere werk steeds weer haar liefde voor alles wat bloeit en boeit ruimschoots accentueerde, zijn ook haar stillevens doordesemd van de liefde voor de natuur. Haar ‘bijna’ plaatjes van bloemen doen in de verte denken aan de beroemde Engelse (orchideeën)aquarellist ‘Margaret Ursula Mee’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tulpen - cyclamen - rozen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina