Twaalf kunstprentkaarten Vincent van Gogh

 2,00

Artikelnummer: COL 1463.002

Naast het doen verschijnen van vele fictie- en  non-ficte boeken waagde uitgeverij ‘Wereld-Bibliotheek-Vereniging’ zich ook aan het verspreiden van thematische- en kunstenaarsgerichte ansichtkaartensets. Deze serie van 12 richt zich geheel op het werk van wellicht de beroemste 19de eewse Nederlandse beeldend kunstenaar Vincent Willem van Gogh. Deze set bevat ansichtkaarten van de navolgende werken van Van Gogh:

 1. Spijt
 2. l’Arlesienne
 3. Huizen in Antwerpen
 4. Aardappelrooister
 5. De opwekking van Lazarus
 6. De pastorie in Nuenen
 7. Houthakker
 8. Huis te Arles
 9. Franse tijd
 10. Wintergezicht
 11. Vergezicht
 12. Café te Arles

Op onze website www.caputovis.nl/kunstkaarten/ (binnenkort operationeel) wordt de inhoud van de serie beschreven (de nummers COL 907.005 t/m COL 907.016).

Genoemde prijs is exclusief de inhoud!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Gogh, Vincent van

Vincent van Gogh (naamvarianten: Vincent Van Gogh, Vincent Willem van Gogh) werd op 30 maart 1853 in Groot-Zundert geboren en overleed op 29 juli 1890 in Auvers-sur-Oise. Ofschoon voornamelijk autodidact volgde hij tussentijds enkele lessen aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel en verbleef hij een jaar aan de Académie Common in Parijs. Zowel bij Constant Huysmans als Anton Mauve volgde hij les; later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Antoine Philipe Fumée, Anton Kerssemak...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gogh, Vincent van.

Wereldbibliotheek WBV

De Wereld bibliotheek is eerder uitgever van boeken dan van kunstkaarten. Toch meenden we deze uitgever aan onze 'fabrikantenlijst' te moeten toevoegen vanwege hun toegevoegde waarde ter zake. Onbekend is ons trouwens hoeveel kunstkaarten(sets) zij hebben uitgegeven. Caput Ovis heeft er drie in haar bezit.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wereldbibliotheek WBV.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twaalf kunstprentkaarten Vincent van Gogh'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

  Terug naar vorige pagina