Aanbieding!

Uitbottende bloembollen

 33,50

Artikelnummer: CO 012.080

Al tientallen jaren schildert Herman van der Avoort met zichtbaar veel plezier. Maar altijd herkenbaar en uniek. Zijn specifieke penseelvoering en / of gebruik van (plamuur)mes, zijn liefde voor veel felle primaire kleuren en een overdaad verf zijn zo ongeveer zijn handelsmerken. We schreven het al eerder: bijna als de Dordtse Karel Appel maar dan fantasierijker en nog een factor fleuriger. Dit werk stamt uit de 90er jaren van de 20ste eeuw, dus uit de bloei van zijn kunstenaarsleven. Uniek zoals Van der Avoort een bos bloemen voor eeuwig weet vast te leggen in  een soort van vogelvlucht.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Uitbottende bloembollen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina