Aanbieding!
Kunstenaar:Voskuyl, Gijs

Vischpoort te Elburg

 37,50

Artikelnummer: CO 383.002

Welke kunstenaar werd eigenlijk niet verleid om zijn kunstenaarshart te volgen en naar Elburg af te reizen? Met voor velen als top favoriete plek de Visschpoort. Maar slechts zeer weinigen volgde de invalshoek die Gijs Voskuyl koos (zicht op de Visschpoort vanaf de Touwbaan). Alleen daarom al mag deze litho in weinig verzamelingen ontbreken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 19.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Voskuyl, Gijs

Gijs Voskuyl (naamvarianten: Gijs Voskuijl, Gijs Voskuil, Gijsbert Johannes Voskuyl; monogrammeerde met GV of GV dooreen gevolgd door 'jaar en maand'duiding) werd op 13 april 1915 in Den Haag geboren en overleed in 2004 (preciese datum en plaats bij ons onbekend). Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er onder andere leerling bij Cees Bolding, Arend Hendriks en Henk Voskuyl (zijn vader). Later gaf hij zelf weer les aan El...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Voskuyl, Gijs.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vischpoort te Elburg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina