Voorstraathaven gezien vanaf de Wijnbrug

 77,00

Artikelnummer: CO 821.001

Nieuwbrug over de Voorstraathaven met de Groothoofdspoort in het verre midden en  de Voorstraathaven zelf vormen onuitputtelijke bronnen om door (amateur)schilders te worden vastgelegd . Zo ook door Carel van Wittinger, staande op de Wijnbrug.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst

Stijl

Ettinger, Carel van

Carel van Ettinger (naamvarianten: Karel van Ettinger, Borgert Carolus van Ettinger, Bol van Ettinger, Rembrandt op de fiets) werd op 11 juli 1916 in Den Haag Geboren en overleed op 22 juli 1991 eveneens in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Vrije Studio in Den Haag. Hij was leerling bij Willem van den Berg, Adriaan van 't Hoff, Henk Mejer en Chris de Moor. Als kunstenaar was hij voornamelijk werkzaam in Den ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ettinger, Carel van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraathaven gezien vanaf de Wijnbrug'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina