Vrouwspersoon op binnenplaats

 26,00

Artikelnummer: CO 601.001

Een karakteristiek werk van Herman Openneer (Sr.). Deels volgens de destijds geldende conventies geschilderd en deels bruuskerende vrijheid vertolkend (zowel middeleeuwse elementen als een Modigliani-achtige gezichtsuitdrukking door elkaar). We kijken hier tegen een tijdgewricht aan waar ondergeschiktheid de boventoon voerde. Een sloofse (werk?)vrouw op een kraakheldere binnenplaats die bijna letterlijk gebukt gaat onder haar fysiek zware werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Openneer (Sr.), Herman

Herman Openneer werd op 3 november 1906 geboren en verleed op 79-jarige leeftijd op 4 december 1986 ook in Amsterdam. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam. Openneer was naast schilder ook tekenaar en pastellist wiens kunstenaarsvoorkeur uitging naar stillevens, stads- en riviergezichten alsmede bloemen en landschappen. Hij was als kunstenaar zowel actief in Amsterdam, als in Zweden, Uruquay en Zwitserland. In 1928 werd hem een studiebeurs toegekend.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Openneer (Sr.), Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouwspersoon op binnenplaats'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina