Kunstenaar:Dörr, Ferdinand

Weide am See

 35,00

Artikelnummer: CO 072.003

Ferdinand Dörr: een bescheiden vakman met veel liefde voor ‘buiten’. Wat hij maakte was zonder opsmuk, zonder kunstgrepen en niet afwijkend van wat hij zag of wilde zien. Dit geëtste tafereel is er een voorbeeld van. Een boom met een lange, trage geschiedenis gezien de eeuwenoude stam met massieve hoofdstructuur waar bijna frivool éénjaars loten uit ontspringen. Maar bijna in de verdrukking van dit stamgeweld een traditionele, verlaten verankerde roeiboot met eenvoudig vistuig wachtend? op de eigenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.7 × 13 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Dörr, Ferdinand

Ferdinand Dörr werd op 10 februari 1880 in Bad Dürrheim geboren en overleed op 25 februari 1968 in Karlsruhe. Hij volgde opleidingen aan de Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart en aan de Staatliche Akademie der Bildende Künste Karlsruhe (op de locatie Karlsruhe zelf). Naast zijn 'schoolse' opleiding volgde hij lessen bij Julius Bergmann, Walter Cona, Ludwig Schmid-Reutte en Hans Thoma. Ferdinand etste, schilderde en tekende voornamelijk landschappen. Vermeld in Saur.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dörr, Ferdinand.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Weide am See'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina