Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Wild Berglandschap in groene tinten

 750,00

Artikelnummer: CO 158.028
Onderwerp:

Wat ook uit het atelier van Otto de Kat kwam, het was altijd spectaculair. Ook dit berglandschap is qua kleur en qua compositie (het dreigende groen dat vloeiend overloopt in het dreigende blauw van de lucht) een vinding. Een vluchtige blik werpend op dit kunstwerk en onwillekeurig moet je er aan denken dat hier sprake is van een mengvorm van de stijlen van Vincent van Gogh en Dirk Filarski.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wild Berglandschap in groene tinten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina