Aanbieding!

Zomerlandschap 1945 met Engelse soldaat

 482,50

Artikelnummer: p29 160.002
Onderwerpen: , , ,

Helaas is er maar weinig werk van Kennedy in omloop. Dit landschap van hem is gelukkig ongeschonden bewaard gebleven en toont perfect de kwaliteiten van het grote talent van Reinier Kennedy. Het voorjaar ‘knalt’ er gewoonweg uit en niet alleen door de gekozen frisgroene kleuren maar evenzeer door het subtiele neerzetten van een vrouw en een na  de oorlog terugkerende nog in zij uniform lopende frontsoldaat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kennedy, Reinier Willem.

Reinier Willem Kennedy werd in Dordrecht op 16 augustus 1881 geboren en overleed op 23 maart 1960 in Bergen op Zoom. Reinier volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Académie des beaux Arts in Brussel. Ook was hij leerling van Jean Delville, kreeg veel goede raadgevingen van Roland Larij, Alexander Henri Robert van Maasdijk en leerde decoratieschilderen van Arij Spoon. Kennedy werkte vooral in Nederland (Rotterdam, Dordrecht, Bergen op Zoom) en Be...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kennedy, Reinier Willem..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zomerlandschap 1945 met Engelse soldaat'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina