Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Zomerlandschap in groen

 800,00

Artikelnummer: CO 181.005

Kropff was niet alleen een alleskunner maar ook een alles beschilderende kunstenaar. Een eikenhouten plaque was voor hem net zo beschilderwaardig als een traditioneel doek op een spanraam. Met dit zomerlandschap – eigenlijk meer een voorjaarslandschap – met zijn frisgroene kleuren geeft Kropff als het ware een aftrap voor een bruisend nieuw ’s zomers jaar. Ondanks het overheersende groen vertegenwoordigt dit schilderijtje bijna ‘spreekwoordelijk’ de dynamiek en de zeggingskracht – dus feitelijk de uniciteit – van het werk van Kropff.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zomerlandschap in groen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina