Enig resultaat

Filter»

Berg, Ruurd van den

Ruurd van den Berg (naamvariant: Ruurd Riënts van den Berg) werd op 9 september 1895 in Coevorden geboren en overleed op 19 augustus 1980 in Schiedam.

Ruurd volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in den Haag en kreeg les van Art van Dobbenburgh,  J.J. Chris Lebeau, Dirk Harting en Arend Hendriks.

Aanvankelijk (na lagere school) was hij werkzaam in het drukkersbedrijf (zowel in Nederland als in Duitsland) als illustratiedrukker. Later werd hij zelf chef-drukker.

Als kunstenaar vertoefde hij feitelijk zijn gehele leven in Den Haag

Hij was niet alleen beeldhouwer maar ook aquarellist, pen- en pasteltekenaar maar vooral graficus [zowel figuratief etser als lithograaf van landschappen (Brabant, omgeving Den Haag, Haagse stadsgezichten, bloemen en portretten].

Later werd hij zelf leraar grafische technieken (aan de Haagse Academie).

Van den Berg was lid van Pulchri Studio in Den Haag (hij kreeg er zelfs een ‘ere’tentoonstelling in 1961 terwijl zijn werk al eerder werd tentoongesteld in Pulchri in 1943), ‘De Grafische’ en van de Bond van Grafici en Tekenaars.

Werk van hem bevindt zich onder andere in de collecties van het Haags Gemeentemuseum, van Museum Boymans-van Beuningen Rotterdam en het Gemeentearchief in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Scharten.