Calder, Alexander

Alexander Calder werd op 22 juli 1898 in Philadelphia geboren en overleed op 11 november 1976 in New York. Hij was een telg uit de bekende Calder-kunstenaarsfamilie (Alexander Calder was een zoon van Stirling Calder en Nanette Lederer en de kleinzoon van Alexander Milne Calder; zelf was hij weer de vader van Sandra Calder Davidson).
Aanvankelijk studeerde hij aan The Stevens Institute of Technology (New Jersey / Hoboken) en later nog aan The Art Students League of New York en aan de Académie de la Grande Chamière in Parijs. Hij was leerling van Guy Pène Dubois, Charles Locke, George Benjamin luks, Boardman Robinson en John Sloan.
Calder werkte als kunsenaar op vele plekken in de VS (New York City, Florida, Sherman / Connecticut, Oshkosh / Wisconsin) en Europa (Londen, Parijs, Berlijn, Malaga, Barcelona, Calvi / Corsica, Palma de Mallorca, Côte d’Amor / Frankrijk, Montroig / Catalonië, Taragona, Barcelona, Saché / Indre-et-Loire).
Als aquarellist, beeldhouwer, illustrator, lithograaf, ontwerper, schilder, wandtapijt-ontwerper en tekenaar (hij werkte met allerlei materialen incl. hout en metaal; hij werd zeer bekend om zijn mobielen en bewegende sculpturen) zijn er van hem zowel circus-, dieren-, figuur- en genrevoorstellingen als geometrisch abstract portretten en non-figuratief stadsgezichten bekend.
Vermeld in Cummings, Witt Checklist, Baigell, Rubinstein, Falk, Saur.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.