Toont alle 4 resultaten

Filter»

Pallandt, Charlotte van

Charlotte van Pallandt (naamvariant: Charlotte Dorotheé baronesse van Pallandt; signeerde als Pallant + jaargang) werd op 24 september 1898 in Arnhem geboren en overleed op 30 juli 1997 in Noordwijk.

Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Ealing School of Art & Design, aan de Académie André Lhôte in Parijs en aan de Académie Ranson eveneens in Parijs. Ze volgde onder andere lessen bij Charles Despiau, André Lhôte, Arnold Loup, Charles Malfray, Albert Roelofs en Albert Termote.

Zij was feitelijk een aristocratisch beeldhouwster, etster, schilderes en tekenares van figuurvoorstellingen, naaktfiguren, (zelf)portretten en stillevens. Als beeldhouwster werkte ze veel met brons, gips, graniet, krijt, marmer en terracotta.

Charlotte was als kunstenares actief in Arnhem, Den Haag, Amsterdam, Noordwijkerhout, Noordwijk, Bern, Lausanne, Parijs en Italië.

In de loop der jaren werden haar de Prix de la Critique, de Singerprijs en de Oeuvreprijs Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst toegekend.

Pallandt was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van Arti et Amicitiae in Amsterdam en van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKVB).

Vermeld in Vollmer, Arnhem, Scheen, Redeker, Jacobs, Buijs, Salman.