Enig resultaat

Filter»

Rysselberghe, Theo Van

Theo Van Rysselberghe (naamvarianten: Theo van Rijsselberghe, Theo van Rysselberghe, Theo Van Rijsselberghe, Théodore Van Rysselberghe) werd o 23 november 1862 in Gent geboren en overleed op 14 december 1926 in Saint-Clair (Var).

Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent en aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Bij Léon Herbo volgde hij lessen en later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Antonij C. Wijnstroom en Suzanne Wyher.

Theom was als kunstenaar (aquarellist, beeldhouwer, etser, illustrator, lithograaf, schilder en tekenaar) actief in Frankrijk [Parijs, Saint-Clair(Var)], Spanje, Marokko (Tanger), Nederland (Haarlem, Volendam, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Domburg, Veere) en Spanje (Andalusia).

Veel van zijn kunstwerken hebben als onderwerp dier-, genre- en figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, stadgezichten en stillevens.

Hij was lid van Les Vingt en l’Essor.

Vermeld in De Mont, Terpstra, Bénézit, Haesaerts / Marijnisssen, Eemans, Witt Checklist, Berko, Flippo, Block 1984, De Bodt / De Haan / Pijbes, Piron, Jacobs, Adelaar, Draguet, Balk.