Schotel, Anthonie Pieter

Anthonie Pieter Schotel (tevens zijn voorkeurnaam) werd op 5 september 1890 in Dordrecht geboren en overleed op 24 september 1958 in Laren.

Schotel was autodidact maar ontving wel de nodige wijze lessen van zijn collega Picturalid Hermanus Petrus Antonius Gunneweg.

Schotel was als kunstenaar niet alleen in Dordrecht actief maar ook in Brugge (België), in Volendam, in Zuid-Frankrijk (streek), in Villefranche, op Walcheren, in Rotterdam, in Laren Nh., aan de hele Franse westkust, in Normandië (streek) en Bretagne (regio) in het bijzonder en in Parijs.

Anthonie Schotel was naast schilder ook actief als graficus en tekenaar.

Veel van wat hij waarnam, vond hij de moeite van het vastleggen waard zoals dieren, maar ook dorps-, stads-, strand- en havengezichten, figuurvoorstelling, (rivier)-landschappen, marines en stillevens.

De kunstenaar Anthonie Schotel wordt tot het impressionisme gerekend en was lid van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht, van de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam, van Arti et Amicitiae eveneens in Amsterdam en van de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum.

Vermeld in Scheen, Jacobs.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.