Toont alle 2 resultaten

Filter»

Sluijters Jr., Jan

Jan Sluijters Jr. werd op 9 januari 1914 geboren in Amsterdam en overleed in juni 2005 in Hilversum. Hij was de zoon van Jan Sluijters Sr. (1881 – 1957) en de broer van Lous en Eliza Sluijters.

Hij volgde opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Daarnaast was hij leerling van zijn vader Jan C.B. Sluijters Sr. en Hendrik Adriaan van der Wal. later werd hij zelf leraar van Pieter Apol en Gé Terhorst.

Als kunstschilder was hij op vele plaatsen in Europa actief (Nederland: Amsterdam, Baambrugge, Loenersloot en ‘s-Graveland, Frankrijk, Italië, Marokko en Spanje).

Hij was naast schilder en tekenaar ook actief als aquarellist. Zijn onderwerpen waren zeer divers: arbeiders, interieurs, landschappen, naaktfiguren, portretten, stadsgezichten en figuratieve voorstellingen.

Hij kreeg ook twee keer de Willink van Collenprijs.

Sluijters was lid van Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam, van Arti et Amicitiae ook in Amsterdam en van de Maatschappij Rembrandt: de Maatschappij voor Kunst en Kunstverlangenden.

Vermeld in Scheen, Jacobs.