Trigt, Hendrik Albert van

Hendrik Albert van Trigt (voorkeursnaam: Hendrik Albert van Trigt; monogrammeerde als VT of vT) werd op 22 oktober 1829 in Dordrecht geboren en overleed op 6 juni 1899 in Heiloo.

Van Trigt volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Tekenacademie eveneens in Den Haag. Tevens was hij leerling bij Jacobus Everhardus Josephus van den Berg, Henri Leys, Ary Scheffer en Jan Dam Steuerwald; daarnaast werd hij vooral ook door Van den Berg, Steuerwald, Scheffer en Robert Fleury van raadgevingen voorzien.

Van Trigt werkte als kunstenaar op veel plaatsen in binnen- en buitenland zowel in Nederland (Den Haag, Dordrecht, Oosterbeek, Amsterdam, Hilversum, Haarlem en Nijmegen), Frankrijk ( Parijs) als in België (Antwerpen).

Als veelzijdig kunstenaar (aquarellist, lithograaf, schilder en tekenaar) – hij werkte graag met aquarelverf – zijn van hem zowel (bloem)-stillevens, dieren, genrevoorstellingen, historie- en geschiedenisstukken, kerkinterieurs, landschappen, portretten en stadsgezichten bekend.

In 1870 werd hem een door koning Willem III ter beschikking gestelde medaille toegekend.

Vermeld in Gram, Marius, Thieme / Becker, Waller, Knoef, Vroom e.a., Witt Checklist, Scheen, Carasso, Saur, AKLONLINE, De Bodt, Halbertsma e.a., Kapelle / De Bodt, Jacobs, Adelaar e.a., Tempel / De Leeuw, Den Hartog / Gerards.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.