10. Piet en Nel nemen afscheid

Artikelnummer: CO 077.001

Een overbekende leesboekenserie voor het lager onderwijs in de 30-er jaren geschreven door Leonard Roggeveen. Maar gelukkig appelleren de door de illustratrice jonkvrouwe Agnes van den Brandeler voor dit boekje getekende illustraties nog volop aan het kindzijn. In de dertiger jaren van de 20ste eeuw kon dat gelukkig nog. Dit boekje is er één van een reeks van 10 boekjes (vanaf klas twee en voor elk volgend leerjaar twee deeltjes ‘Piet en Nel’).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Brandeler, Agnes van den

Agnes van den Brandeler (jonkvrouw) [monogrammen: AVDB, A.vdB (vdB aaneen)] werd op 18 oktober 1918 in Delft geboren en overleed op 15 maart 2002 in Hengelo (Ov.). Agnes volgde opleidingen aan de Vrije Studio in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de École des Beaux-Arts in Parijs en aan de Escuela de Artes Graficas in Barcelona. Zij was leerling van Han van Dam (portretschilderen), Demetrios Galanis (houtgraveren), Henk Meijer (figuur) en Willem van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brandeler, Agnes van den.

Heeft u een vraag of opmerking over '10. Piet en Nel nemen afscheid'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.