Kunstenaar:Stapel, Frits

19de Eeuwse stadswoning

Artikelnummer: CO 1529.001
Onderwerpen: ,

Ofschoon Frits Stapel vooral veel bekendheid genoot en nog steeds geniet vanwege zijn beeldhouwwerken en zeker niet vanwege zijn eventuele andere werk is het daarom juist de vraag des te intrigerender waarom hij juist deze woning heeft vastgelegd middels Oost-Indische inkt. Was het zijn eigen huis? Betrof het zijn ouderlijk huis? Of was het zomaar een huis waardoor hij qua architectuur en schoonheid door werd getroffen.

Afmetingen 15 × 30.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

OI-inkt

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Stapel, Frits

Frits Stapel werd op 7 september 1910 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 5 juni 1987. Hij is de vader van Dick Stapel. Stapel volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgde onder andere lessen bij Dirk Bus. Frits was vooral actief als beeldhouwer en werd vooral bekend door zijn portretten. Als kunstenaar was hij tijdens zijn leven grotendeels actief in Den Haag. Stapel was lid van de Haagse Kunstkring en van Pulchri Studio in...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stapel, Frits.

Heeft u een vraag of opmerking over '19de Eeuwse stadswoning'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.