Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Aan de rivier

Artikelnummer: p14 266.037

Hendrikus-Elias Roodenburg stond vooral (en is nog steeds) zeer bekend als kunstenaar die zich met name concentreerde op topografische stadsgezichten. Veel minder bekend stond hij als tekenaar. Deze tekening bewijst dat hij ook tekentechnisch meer dan zijn mannetje stond. Welk riviergezicht dit is, weten we niet maar het zou ons weinig verbazen dat hij dit werk maakte ergens aan de rand van de Oude Rijn tijdens zijn verblijf in de regio Rhenen.

Afmetingen 55 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, l.o.

Stijl

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Aan de rivier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.