Kunstenaar:Israëls, Jozef

Vissersmeisje op het strand

Artikelnummer: COL 144.011

Van meerdere kunstenaars zoals van Jozef Israëls worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Carte Postale t.b.v. de Écoles Libres (zie de tweede foto) en werd gedrukt bij Hélio Braun &  Cie, Mulhouse-Dornach. Een terecht initiatief, want het werk van Jozef Israëls boeide en boeit nog steeds velen.

Afmetingen 14 × 9 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Israëls, Jozef

Jozef Israëls (naamvariant: Josef Israëls; speudoniem: J. Maalman) werd op 27 januari 1824 in Groningen geboren en overleed op 12 augustus 1911 in Den Haag. Jozef Israëls wordt tot de Haagse School gerekend. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten en aan de Rijksacademie van Beelden de Kunsten beide in Amsterdam en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Op 11-jarige leeftijd volgde hij al zijn eerste tekenlessen bij J...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israëls, Jozef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissersmeisje op het strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.