Kunstenaar:Duiverman, Henk

Abstract II

Artikelnummer: CO 564.003

Mogelijk had Henk Duiverman zelf ook geen duidelijk beeld voor ogen toen hij de beide tekeningen (zie ook CO 564.002) componeerde. Feitelijk zijn de beide tekeningen ‘weinig meer’ dan surrealistische voorstellingen. Dus voor elk wat wils waar het om een diepere boodschap gaat. Desondanks boeien deze werken mateloos en doen onvermijdelijk de fantasie van een beschouwer heen en weer schudden van wanhoop naar wanhoop. Misschien was dit wel zijn geheime bedoeling!

Tekening is geplakt op meubelplaat met zwart afgezette zijden.

 

Afmetingen 35 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.b., naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Duiverman, Henk

Henk Duiverman (naamvariant: Hendrik Johannes Duiverman) werd op 2 oktober 1906 in Leiden geboren en overleed op 15 maart 1973 in Den Haag. Duiverman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten  in Den Haag en was ook leerling van Chris van der Windt. Daarnaast studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Leidse universiteit. Hij werkte niet alleen in Nederland (Leiden, Voorburg, Den Haag) maar ook in Duitsland (Keulen) en Italië (Lugano). Duiverman was naast aq...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Duiverman, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstract II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.