Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Abstract object

Artikelnummer: CO 082.001

Een uiterst zeldzaam abstract werk van deze veelkunner! Het is nauwelijks bekend dat Dirk Filarski ook experimenteerde met louter kleuren. Maar waar hij desondanks geen afstand van kon nemen – ook in dit werk niet – is zijn voorliefde voor specifieke kleuren. Kijkend naar deze compositie rijst het vermoeden dat hij eerst trachtte een kleurrijk bloemenstilleven te schilderen maar dat iets (wat?) hem dreef tot deze uiterst agressieve variant van een bloemenstilleven.

Afmetingen 30 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstract object'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.