Kunstenaar:Zee, Jan van der

Abstract op papier

Artikelnummer: p11 355.006

Andermaal een buitengewoon ‘ongewone’ en een zo mogelijk nog brutalere compositie van Van der Zee. Min of meer te vergelijken met de stijl van zijn Italiaanse collega Ottone Rosai maar dan toch met geheel eigen fantastische combinatie van mathematische en geometrische vormen, typisch een Van de Zee-combinatie. De buitengewoon brutale en vooral kleurrijke voorstellingen van Van der Zee vonden en vinden nog steeds veel navolging.

Afmetingen 45 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Zee, Jan van der

Jan van der Zee werd op 16 februari 1898 in Leeuwarden geboren en stierf op 15 december 1988 in Groningen. Van der Zee volgde geen specifieke kunstopleiding maar werd opgeleid door zij oudere collegae Arnold Willem Kort, Jan Mankes en Dirk de Vries Lam. Van der Zee kan zowel gekwalificeerd worden als graficus, monumentaal kunstenaar, schilder en vervaardiger van mozaïeken. Geliefde onderwerpen van Van der Zee waren boeren, landschappen, strand- en stadsgezichten, portretten en non-fi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zee, Jan van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstract op papier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.