Kunstenaar:Diederen, Jef

Abstracte voorstelling met gezicht 76 x 57

Artikelnummer: CO 1511.003

Jef Diederen is ongetwijfeld één van de belangrijker kunstenaar / smaakmakers uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Mede door zijn voortdurende zoeken naar nieuwe (abstracte en / of moderne) vormen en kleuren in combinatie met het toepassen van een veelheid aan technieken kan hij zonder meer als kunstbaken voor collegae uit die tijd (en latere tijden) worden gezien. Hier andermaal zo’n voorbeeld een combinatie van abstract, modern en  ongebruikelijke beeld- en lettertcombinaties.

Afmetingen 57 × 76 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Diederen, Jef

Jef Diederen (naamvariant: Jozef Diederen; monogrammeerde als JD) werd op 25 augustus 1920 in Heerlen geboren en overleed op 26 maart 2009 in Amsterdam. Jef volgde kunstzinnige opleidingen aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was leerling bij Heinrich Campendonk en Gé Röling. Later gaf hij zelf les aan onder andere Mareike Geys, Araun Gordijn, Arnold van Griensven, Rudolf Koning, Toon Kuijpers, Lei Molin, Kar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Diederen, Jef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstracte voorstelling met gezicht 76 x 57'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.