Kunstenaar:Beekmans, Ad

Abstracte voorstelling met verscholen hoofden

Artikelnummer: CO 723.004

Een verrassende ‘Spielerei in gemengde techniek’ van Ad  Beekmans. De boodschap van deze voorstelling is niet erg duidelijk. Met enige fantasie zijn drie hoofden herkenbaar maar de samenhangen blijft verwarrend. Het lijkt enerzijds wel op een demonstratie van gespletenheid maar anderzijds meer op een kunstenaar die de weg van zijn voorstelling tijdens het werk geheel is kwijtgeraakt. Helaas kunnen we het Ad Beekmans niet meer vragen. En misschien maar goed want kunst moet tenslotte altijd iets te raden overlaten.

Afmetingen 17 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Abstracte voorstelling met verscholen hoofden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.