Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Academisch werk Nr 7: rokende vrouw op stoel

Artikelnummer: p4 082.002
Onderwerpen: ,

Dirk Filarski moest zoals alle studenten eindexamenwerkstukken inleveren op de academie. Dit werkstuk – Nr. 7 – is een wel bijzonder fraai werkstuk (van museale kwaliteit). Bijzonder aan deze olieverf is dat hier al Filarski experimenteert met voor hem zo kenmerkende groenvarianten uit latere perioden. Los van de kwaliteit van dit portret als zodanig presenteert hij zich hier al als een kunstenaar met een ‘grote’ toekomst in de dop. En inderdaad, later (en nog steeds) is Dirk Filarski voor vele jongere kunstenaars een baken in de kunstzee.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Academisch werk Nr 7: rokende vrouw op stoel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.