Kunstenaar:Haanebrink, Theo

Achterbuurtje

Artikelnummer: CO 1632.001

Zelden komt er werk van dit voormalig Pulchrilid op de markt. Zijn huidige bekendheid staat dan ook op een zeer laag pitje. Jammer want zijn werk verdient zeker – ook de dag van vandaag nog – alle aandacht. Waar sommige tijd- en Pulchri Studio-genoten ook vandaag de dag nog zeer populair zijn (denk maar aan Filarski, Cossaar, Eerelman, Franken Pzn. en zeker Harting et cetera) horen of lezen we zelden nog iets over hem. Het zij zo maar blijft jammer.

Meer informatie:
Afmetingen 16 × 21.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Haanebrink, Theo

Theo Haanebrink [(naamvariant: Théodoor Piet Haanebrink; monogrammeerde als THH (boven elkaar) werd op 24 mei 1901 in Maastricht geboren en overleed op 29 augustus 1985 in eveneens Maastricht. Theo volgde kunstzinnige opleidingen aan het Haagse Tekeninstituut Bik en Vaandragen alsmede aan de Akademie Van Beeldende kunsten in Den Haag. Hij was niet alleen leerling bij Willem Hendrik Bik maar ook bij Willem van Konijnenburg. Onder zijn eigen latere leerlingen telde hij onder andere Gerard Di...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haanebrink, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Achterbuurtje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.