Achterkant Dordtse lakenhal vanaf de Visbrug gezien

Artikelnummer: CO 012.172

Herman van der Avoort op binnenstadse ‘strooptocht’ in Dordrecht. Zittend op een terrasje boven op de Visbrug raakt hij geobsedeerd door het meer dan fotogenieke doorkijkje over de Voorstraathaven richting achterzijde van de middeleeuwse Lakenhal (inmiddels het officiële Dordtse stadhuis) en maakt er een schetsje van voor ‘later’. In zijn thuisatelier ontstaat vervolgens deze fraaie acryl.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Achterkant Dordtse lakenhal vanaf de Visbrug gezien'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.