Achterzijde Tolbrug Dordrecht

Artikelnummer: CO 408.001

Weiland legt in deze olieverf op knappe wijze de ‘achterkant’ van het middeleeuwse Dordtse wonen en leven vast. Nog immer is deze behuizing op de Tolbrug onaangeroerd. Een waar tijdsbeeld dus. Niet alleen Venetië kent bebouwde en bewoonde bruggen maar ook Dordrecht. Aan de brugzijde bevindt zich aan hetzelfde gebouw (een nog steeds operationeel café) een stijlvol balkon waar jaarlijks de goede Sint zich aan den volke presenteerde.

Afmetingen 22 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Weiland, Johannes

Johannes Weiland werd op 23 november 1856 in Vlaardingen geboren en overleed op 13 november 1909 in Den Haag. Hij was de oom van onder andere Frits Weiland (1888-1959), Jacob Weiland (1891-1970) en Johannes Weiland (1894 - 1967). Weiland volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam. Hij bekwaamde zich nader onder de hoede van Dirk Hidde Nijland. Werd later zelf leraar aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam. Weiland was behoorlijk honkvas...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weiland, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Achterzijde Tolbrug Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.