Kunstenaar:Lubbers, Adriaan

Adriaan Lubbers

Artikelnummer: BI 999.406

In haar ‘woord vooraf’ schrijft Agnes Grondman (als conservator van het gemeentemuseum De Wieger in Helmond):

Vaststaat, dat bij uitstek het instituut museum zowel in het verleden als in het heden werd en wordt bepaald door obsessies van mensen, hetzij in de persoon van een verzamelaar hetzij in de persoon van een bevlogen museumdirecteur, soms in de persoon van een gedreven politicus.

Toen Agnes Grondman dit in 1988 schreef, beschikte men maatschappijbreed zeker nog niet over Internet. Laat staan dat er massaal via kabels en heden ten dage zelfs massaal draadloos schriftelijk wordt gecommuniceerd, berichten en foto’s uitgewisseld. En dat in een kwaliteit waar men tot voor kort slechts over kon dromen.
Gelukkig zijner steeds meer musea die hun collecties digitaal ontsluiten voor u en ons. Helaas blijven de 1.000-den particuliere verzamelaars hierbij sterk achter. Het zou – zowel voor de professionele kunstwereld als voor de geïnteresseerde kunstleek – pure winst zijn als ook de vele particuliere verzamelingen digitaal worden ontsloten. Onze website is hier een (amateuristische) poging toe.

Met 51 afbeeldingen van zijn werk.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Lubbers, Adriaan

Adriaan Lubbers (signeerde als Adriaan Lubbers) werd op 22 januari 1892 in Amsterdam geboren en overleed op 16 mei 1954 in New York City. Adriaan volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen behalve dan hij in de leer ging bij Leo Gestel. Lubbers was naast een verdienstelijk (glas- en decor)schilder ook tekenaar, theatervormgever en lithograaf. Als kunstenaar werkte hij vooral in Amsterdam, Buenos Aires, Bergen Nh., de V.S. / New York City / Chicago, Italië / Positano, Parijs en L...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lubbers, Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Adriaan Lubbers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.