Afgemeerde vrachtschepen aan de Kalkhaven Dordrecht

Artikelnummer: CO 135.002

Ook met dit doek onderstreept Willem Horselenberg eens te meer de grootsheid van het aloude Dordrecht. Weinigen zullen het hem nadoen om de dynamiek, de rijkdom en de voornaamheid van deze oudste stad van Holland soortgelijk vast te leggen. Het is dan ook meer dan jammer dat deze schilder in vergelijking met vele van zijn tijdgenoten zoals Noltee, Breitner e.v.a. half en half in de vergetelheid dreigt te geraken (zie ook CO 135.001).

Afmetingen 100 × 62 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Horselenberg, Willem

Wouter Lourens (Willem) Horselenberg werd op 29 januari 1881 in Rotterdam geboren en overleed op 3 juli 1961 in Zeist. Volgens de burgerlijke stand van Zeist was hij huis- èn kunstschilder. Van Willem Horselenberg zijn vooral landschappen en stads-, rivier (vooral de Maas) en havengezichten bekend. Hij werkte vooral in de omgeving van Rotterdam (en Dordrecht) en wordt tot de impressionisten gerekend. Zijn zeer vlotte manier van schilderen lijkt op die van Breitner, Noltee, Heck en an...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horselenberg, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Afgemeerde vrachtschepen aan de Kalkhaven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.