Kunstenaar:Huisman, Jopie

Afgetrapte schoenen

Artikelnummer: k1 139.002

Een zeer zeldzame, buitengewoon aansprekende litho van Jopie Huisman. Zijn ongekende begaafdheid, zijn ruime fantasie vormt ook in dit kunstwerk weer de basis voor een ‘verrassende’ Huisman. Ofschoon Huisman niet zelf lithografeerde – hij besteedde dit uit aan regionale drukkers die werk van hem middels lithografische technieken verspreidden – zijn er daarom nodige litho’s van hem in omloop.

Afmetingen 19 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Overig
Samenstelling collectie

Signatuur

reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

Huisman, Jopie

Jopie Huisman werd in Workum op 18 oktober 1922 geboren en overleed in Groningen op 29 september 2000. Huisman was een op-en-top autodidact maar dan wel één van de buitencategorie. Noch geschoold noch begeleid of gecoached door collegae kunstenaars heeft hij desondanks een verbazingwekkend fraai oeuvre weten op te bouwen. Huisman wordt dan ook meer en meer gewaardeerd en kan zeker tot de topkunstenaars uit de twintigste eeuw worden gerekend. Terecht is inmiddels een museum aan hem gewijd, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Huisman, Jopie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Afgetrapte schoenen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.