Alberto Giacometti

Artikelnummer: BI 999.921
Onderwerp:

‘Toonaangevend’ zo wordt Alberto Giacometti in de inleiding aan de lezers van deze publicatie voorgesteld. En daarmee is niets teveel gezegd.

En op de achterzijde gaat de lofzang nog wat verder door te stellen: Giacometti behoort tot de meest toonaangevende kunstenaars van de 20ste eeuw.

Zij grootste leermeester was Paul Cézanne terwijl hij zelf veel bewondering had voor de Hollandse meesters en meer in het bijzonder voor Rembrandt wiens etsen en schilderijen hij in zijn vroege jaren natekende.

Samenstelling collectie

Uitgever

Giacometti, Alberto

Alberto Giacometti werd op 10 oktober 1901 in Borgonova (kanton Stampa) geboren en overleed op 11 januari 1966 in Chur (Zwitserland). Hij was de zoon van de impressionistische schilder Giovanni Giacometti en de oudere broer van zowel Diego Giacometti als Bruno Giacometti (de architect). Alberto volgde opleidingen aan l' Ecole des Beaux Arts in Genève, aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en aan l' École normale d'enseignement du dessin in Parijs. Daarnaast was hij ook leerling ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Giacometti, Alberto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Alberto Giacometti'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.