Allianz kunstcollectie 2009-2010 >

Artikelnummer: BI 998.241

 


We hoeven er niet omheen te draaien: in het afgelopen jaar heeft de wereld een ander gezicht gekregen. De economie heeft het zwaar te verduren en dat heeft voor veel mensen gevolgen – direct of indirect. Tegen die achtergrond bleek het samenstellen van de Alianz Kunstcollectie 2009-2010 een uitdaging die enigszins afweek van voorgaande jaren. Door een ander standpunt en nieuw inzichten verandert nu eenmaal je manier van kijken. Kunst krijgt daardoor een extra diimensie.

Tegelijkertijd viel het ons op, dat het niveau van de beeldende kunstenaars in Nederland absoluut niet heeft geleden onder de crisis. De passie van de kunstenaar blijkt niet conjunctuurgevoelig, inspiratiebronnen zijn niet aan recessie onderhevig en de beurskoers van schoonheid is onder alle omstandigheden stabiel. Kortom: kunstenaars gaan onverstoorbaar door met het verfraaien, verdiepen en verlichten van de wereld om ons heen.

Kunst is een evenwichtige factor in roerige tijden. De zorg voor stabiliteit is óók een belangrijk uitgangspunt van Allianz, één van ’s werelds grootste verzekeraars. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Er zijn, juist als het er op aankomt.

Het leven is een zoektocht die zich kenmerkt door verandering. In werk of privé. De geest rijpt. Inzichten veranderen en daarmee ook de manier waarop je iets ervaart en de manier waarop je naar iets kijkt. We hopen dat we er ook met deze zorgvuldig samengestelde collectie  weer in slagen uw zintuigen te prikkelen. En dat u den uw omgeving volop kunt genieten van al het moois dat deze collectieu te bieden heeft.

Kijk en geniet van deze creaties en zie deze collectie als een afspiegeling van ‘Nieuw leven’ in onze veranderlijke wereld.
Sjoerd Laarberg

Uitgeverij: Allianz Nederland Levensverzekering.

Aantal pagina’s: 108.

Aatal ilustraties: Vele tientallen.

Samenstelling collectie

Uitgever

Heeft u een vraag of opmerking over 'Allianz kunstcollectie 2009-2010 >'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.