Kunstenaar:Dijkwel, Theo

Amaryllissen

Artikelnummer: p1 067.002

Theo Dijkwel heeft zich meermalen – en zeer verdienstelijk – als kunstenaar uitgeleefd op stillevens. En meer in het bijzonder op bloemstillevens. De amaryllissen op deze pastel zijn meer dan karakteristiek gepastelleerd en de zware rabarberachtige stelen van de bloemen zijn prachtig weergegeven. Maar Theo was meer dan een bloemenschilder. Subtiel maar zonder meer de ‘finishing touch’ van deze voorstelling is de weerspiegeling van een raam op de glazen vaas.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

m.l., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Dijkwel, Theo

Mattheus Dijkwell (naamvarianten: Theo Dijkwel, Thijs Dijkwijl; signeerde ook wel met Dijkwell) werd op 15 juli 1881 in Dordrecht geboren en overleed op 31 januari 1952 in Den Haag. Dijkwel was leerling van Jean Delville en Herman Richir en later - toen hij in Londen in Engeland verkeerde - van Hughes. Hij volgde - voor zover bekend - verder geen professionele opleidingen. Hij was een zeer veelzijdige kunstenaar (lithograaf, schilder, tekenaar) die zich voor veel onderwerpen interesseer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijkwel, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amaryllissen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.