Kunstenaar:Hendriks, Arend

Amstleven kaartenboek

Artikelnummer: CO 565.012

De ‘uitgever’ Amstelland, N.V. Amsterdamsche  Maatschapij van Levensverzekeringen begint haar aanbiedingsbrief (zie ook de tweede bijgevoegde foto) bij dit aangeboden boekwerk als volgt:

Wij hebben het genoegen U hierbij het door U aangevraagde  kaartenboek aan te bieden en verbinden daaraan gaarne de wens , dat het aan Uw verwachtingen mogen beantworden. U zal echter in de tekst zeker onderwerpen missen, die U zo gaarne vermeld had gezien. Dit is bij een zo beknopte behandeling, als waaraan de schrijver G. Werkman gebonden was, onvermijdelijk.

Uiteraard zijn de bijgevoegde illustraties van de beroemde graficus / tekenaar Arend Hendriks naast de losbladige provinciekaarten meer dan sprekend en zullen de door de ‘uitgever’ vermoede omissies ruimschoots compenseren.
Daarnaast meenden we de illustraties die Arend Hendriks voor deze uitgave maakte ook separaat aan onze website te moeten toevoegen omdat ze een rijke meerwaarde vertegenwoordigen met betrekking tot zijn oeuvre-overzicht (zie elders op de website onder ‘Hendriks, Arend’).

Het boekwerk zelf heeft ooit enige niet storende waterschade opgelopen. Gelukkig bereikten deze de kaarten noch de grafische illustraties van Arend Hendriks.

Zie voor de individuele gravures in deze publicatie opgenomen CO 565.013 t/m CO 565.025.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

, ,

Diversen

(boek)illustratie

Uitgever

Vindplaats origineel

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amstleven kaartenboek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.