Kunstenaar:Sluiter, Willy

Auto-suggestie tot de be-ford-ering van den vrede

Artikelnummer: CO 289.053

Willy Sluiter was als illustrator zeer breed georiënteerd. Van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters, leaflets als bladmuziekverfraaiingen bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze (geniale) Dordtse kunstenaar te krijgen. Hier één van de vele illustraties; in dit geval andermaal (zie ook CO 289.043) een ‘inleg’litho bij het onafhankelijk Nederlandsch weekblad de Nieuwe Amsterdammer (redactie: mr H.P.L. Wiessing).

Afmetingen 30 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Uitgever

Samenstelling collectie

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.b.

Stijl

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Auto-suggestie tot de be-ford-ering van den vrede'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.