Kunstenaar:Verster, Floris

Avond (Op Kunstb 1959)

Artikelnummer: CO 1510.001
Onderwerpen: ,

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Floris Verster genaamd Avond opgenomen in jaargang 1959 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Verster, Floris

Floris Verster (naamvarianten: Floris Verster van Wulvenhorst, Floris Hendrik Verster van Wulvendonk) werd op 9 juni 1861 in Leiden geboren en overleed op 21 januari 1927 eveneens in Leiden. Hij was getrouwd met Jenny Kamerlingh Onnes, de zus van Menzo en Harm Kamerlingh Onnes. Floris volgde kunstzinnige opleidingen aan de École des Beaux-Arts in Sint-Joost-ten-Node), op de Teken- en Schilderacademie 'Ars Aemulae Naturae' (perpectieftekenen) in Leiden en aan de Akademie Van Beeldende Kunst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verster, Floris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Avond (Op Kunstb 1959)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.